Кап. Тони Тодоров: Възможно е да се образуват прагове по Дунав

korabi-dunav

Нормално е за този сезон да се наблюдава по-ниско ниво на река Дунав, но в момента сме в средното ниво, което е идеално за корабоплаване. Това каза кап. Тони Тодоров, началник на Дирекция Морска администрация – Лом.

“Ако продължи да се понижава нивото на реката, ще се образуват прагове на места, където непрестанно се образуват. В района на Морска администрация Лом няма ясно изразени такива прагове при достигане на критичните минимуми на реката“, обясни капитан Тодоров.

Проблемното място при ниско ниво на река Дунав е в района на видинското село Гомотарци, смята капитанът, цитиран от Фокус. Ако водният стоеж на река Дунав в българския участък падне с още 2 метра, навлиза във фазата на критично ниво.

Maritime.bg – България / Дунав

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на