Кметът на Русе поздрави писателя-маринист Васил Дачев за новата му книга

DSC_0009Кметът на Община Русе Пламен Стоилов се срещна с писателя-маринист капитан Васил Дачев, който беше в Русе за представянето на новата си книга „Дунав разказва“.

Освен авторът на книгата, на срещата присъстваха и бившият министър на отбраната адмирал Димитър Павлов, председателят на Българската морска камара капитан Богдан Богданов, секретарят на Българската дунавска камара Александър Маринков и преподавателят във Висшето военноморско училище „Н.Й.Вапцаров“ – Варна проф. Илия Пеев.

Кметът и гостите му обсъдиха въпроси, свързани с речното и морското корабоплаване.

Васил Дачев получи поздравителен адрес от кмета Пламен Стоилов, в който се дава висока оценка на творбата на автора.

Произведението, вдъхновено от дългогодишните плавания на капитан Дачев по река Дунав и други водни пътища на Европа, описва развитието на речното корабоплаване в България.

Maritime.bg – Любопитно

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост