Книга събира най-интересните рибарски истории на Бургас

136482065262611Бургас ще има своя книга с най-интересните рибарски истории. Тя ще събере най-любопитните творби, които са участвали в никулденски литературен конкурс през декември м.г.

За втора поредна година, любителите на риболова прибраха въдиците и извадиха перата, за да опишат своите риболовни приключения. Второто издание на конкурса се проведе с финансовата подкрепа на Пристанище–Бургас.

Изпълнителният директор на порта Диян Димов връчи днес наградите на отличените творци. Всяко едно от произведенията, които се включиха в конкурса бе оценено от Ваньо Вълчев. Безспорният фаворит тази година се оказа Тома Троев, който се превърна и в любимец на читателите с разказите, които изпрати. Втората награда замина за София, от където своята „Рибарска история” изпрати Симеон Христов. Шеговития тон и чуството за хумор на Елка Стоянова също бяха забелязани и тя завоюва трета награда. По личната препоръка на Ваньо Вълчев беше отличена и творбата на Ралица Николова.

Осмокласничката от музикалното училище в Бургас спечели организаторите на конкурса с „Неандерталска риболовна история”. Тийнейджърката получи като поощрителна награда ваучер за книги. Заради отговорната си и безпристрастна дейност като жури, поетът Ваньо Вълчев също беше изненадан с награда. Изпълнителният директор на Пристанище – Бургас Диян Димов му връчи почетния знак на порта. Символът се изработва в монетния двор на Репубика България и се връчва само при особени случаи.

Maritime.bg – Любопитно

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва