Кокаин за над 150 млн. долара задържаха ВМС на Великобритания

630kg Bust

Най-голямата пратка кокаин през последните четири години задържаха Военноморските сили на Великобритания. Акцията по пресичане на наркотрафика по море е станала в района на Пуерто Рико.

Дрогата, която бе оценена за 155,2 млн. щ. долара, е била открита на борда на бързоходна моторна лодка. Това каза Дамиен Елвин, говорител на министерството на отбраната на кралството. Той обаче не съобщи кога е била проведена операцията.

Хеликоптер Lynx от борда на HMS LANCASTER е открил лодката във водите край Пуерто Рико. Сигналът за нея е бил изпратен от Митниците на САЩ. Техен самолет е засякал лодката във водите на Карибския басейн.

След като виждат английския хеликоптер контрабандистите изхвърлят във водите близо 700 кг. кокаин. Той е бил изваден от водолази на Военноморските сили на Великобритания.

По-късно бандата е била предадена на властите в Пуерто Рико, а бързоходната лодка потопена от HMS LANCASTER.

Над 30 тона дрога са били задържани от Бреговата охрана на САЩ през тази година, от тях малко над 20 тона е кокаин, а марихуаната – около 10 тона, съобщиха още от ВМС на Великобритания.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на