Кометите тръгнаха между черноморските градове и курорти

20130617_115119

На 15 юни тази година се откри сезон 2013 за превоз на пътници с кораби на подводни криле тип „Комети” между основните черноморски градове и курорти в България. Това съобщиха за Maritime.bg от Пристанище Бургас.

Тази година маршрутите включват и Бургас. Кометите ще тръгват от 7-мо корабно място на пристанището, където е осигурен и отделен коридор за туристите, които ще използват кометите. Корабното място и прилежащата зона ще бъдат обособени само за пасажери и кометите, които акостират на пристанището.

За миналия сезон има превозени около 7699 пътника (в Несебър), като се очаква пасажерският поток да нарасне многократно през тази година. Дестинациите включват: Несебър-Созопол, Несебър-Бургас и Несебър-Варна.

Предвижда се в бъдеще да се закупи още една комета.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,