Контраадмирал Николов: Надявам се да бъде реализиран проект за нов кораб

kontraadmiral-rumen-nikolov

Надявам се да бъде реализиран проект за нов кораб за Военноморските сили. Това заяви пред Maritime.bg командирът на Военноморските сили контраадмирал Румен Николов.

По думите му флотът не изпитва толкова сериозни проблеми, колкото например срещат Военновъздушните сили.

Изпълняваме задачите, вие сами виждате – ученията пред Варна, пред Калиакра, пред Бургас се проведоха“, заяви контраадмиралът. По думите му останалите учения са планирани и засега няма проблем с осигуряването им.

Много добре е запознат с проблемите новият министър на отбраната“, заяви в отговор на въпрос на Maritime.bg контраадмирал Николов. Според него е наложително страната да реализира проект за нов кораб, а това налагат енергийните проекти, които се реализират в национален мащаб.

Естествено въпросите са свързани с преоценка на финансовите възможности. Тепърва ще стане ясно дали ще бъдат осъвременени съществуващите кораби или ще бъде реализиран нов“, заяви още контраадмирал Николов.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на