Контраадмирал Николов: Надявам се да бъде реализиран проект за нов кораб

kontraadmiral-rumen-nikolov

Надявам се да бъде реализиран проект за нов кораб за Военноморските сили. Това заяви пред Maritime.bg командирът на Военноморските сили контраадмирал Румен Николов.

По думите му флотът не изпитва толкова сериозни проблеми, колкото например срещат Военновъздушните сили.

Изпълняваме задачите, вие сами виждате – ученията пред Варна, пред Калиакра, пред Бургас се проведоха“, заяви контраадмиралът. По думите му останалите учения са планирани и засега няма проблем с осигуряването им.

Много добре е запознат с проблемите новият министър на отбраната“, заяви в отговор на въпрос на Maritime.bg контраадмирал Николов. Според него е наложително страната да реализира проект за нов кораб, а това налагат енергийните проекти, които се реализират в национален мащаб.

Естествено въпросите са свързани с преоценка на финансовите възможности. Тепърва ще стане ясно дали ще бъдат осъвременени съществуващите кораби или ще бъде реализиран нов“, заяви още контраадмирал Николов.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със