Концесията на фериботния комплекс тръгва тази година

Фериботен комплекс Варна

До месец-два трябва да приключи прехвърлянето на собствеността на фериботния комплекс, след което няма да има повече проблеми със старта на концесионната процедура за терминала.

Това заяви за Агенция „Черно море“ Георги Генчев, генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“. Досега големият препъникамък пред концесията била раздробената собственост на комплекса между „Пристанищна инфраструктура“, БДЖ и „Железопътна инфраструктура“.

По думите на Генчев вече били отстранени всички пречки около нейното прехвърляне само на един собственик – ДП „Пристанищна инфраструктура“. Нямало други проблеми с фериботния комплекс, както било на пристанище Варна-изток, и веднага след това можело да бъде назначена работна група със заповед на министъра на транспорта, която да подготви анализите, нужни на бъдещия консултант на сделката.

maritime.port.bg – Пристанища

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на