Кризата се пренесе във ВМФ на САЩ

RIMPAC 2010

Американският военноморски флот ще продължи да осигурява националната сигурност, въпреки развиващата се криза в САЩ. Това заяви командирът на ВМФ адмирал Бил Гортни.

По думите му дейностите ще бъдат сведени до минимум за да се пестят средства. Вероятно някои от настоящите задгранични мисии на флота ще бъдат съкратени, а други прекратени изцяло.

Засега е сигурно, че флотът ще поддържа мисията на САЩ в Афганистан.

„Много други операции също ще имат поддръжката на флота, ние ще продължим да осигуряваме и безопасността на човешкия живот и собственост на нашата страна“, каза още адмиралът.

Той изпрати съобщение до командирите на отделните подразделения на флота, изтъквайки липсата на средства. От ВМФ на щатите съобщиха, че предвидените учебни плавания и занятия няма да бъдат засегнати от ситуацията. 

Вече започна втората седмица на бюджетната криза в САЩ, в която всички второстепенни държавни служби остават затворени, информира Ройтерс. Заедно с това изтича и срокът, в който Конгресът трябва да увеличи тавана на националния дълг, за да не изпадне в неплатежоспособност.  

Maritime.bg – ВМС / Свят

Последни новини

Последни новини

Естакадата в Шабла, а не удълбочаването за 400 млн., е причина за рокадата в ДППИ

Строежът на морската естакада при нос Шабла е предаден за проверка на Софийска градска прокуратура. Това съобщи пред БНР служебният министър на транспорта Георги Тодоров.