Круизната индустрия е в криза след множеството инциденти през последните години

Carnival-TriumphКруизната индустрия може да бъде принудена да намали цените на пътешествията, след множеството притеснения за опасността, които дойдоха на дневен ред след последните инциденти с корабите Thompson Majesty и Carnival Triumph, съобщава Daily Telegraph.

На първия кораб загинаха петима души, след като възникна пожар в машинното отделение.

Случилото се с Carnival Triumph също нанесе сериозен удар на индустрията, която все още се опитва да възстанови доверието на пасажерите, след като 32 души загинаха на злополучния кораб Costa Concordia миналата година, припомня АйНюз.

Никой не пострада на борда на Carnival Triumph, въпреки пожара, но пътническите доклади разкриха четири ужасяващи дни на преливащи тоалетни и опашки за храна, докато корабът бъде спасен и изтеглен обратно към брега.

Проучване, направено сред 2230 американци през март, показва, че половината от респондентите смятат, че пътуването със самолет е по-безопасно, отколкото круизите.

58 на сто пък твърдят, че вероятността да се качат на круизен кораб е много по-малка, отколкото преди година.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост