Международната морска камара: Контролът в Индийския океан е изпуснат

Бордът на директорите на Международната морска камара, членове на която са асоциации на корабособственици и представители от всички сектори на морската индустрия – управляващи над 80% от световния търговски флот, заседава в Лондон / Великобритания/.

Регулациите за CO2
Членовете на Международната морска организация изразиха удовлетворение от приетите през месец юни мерки за ограничаване на въглеродните емисии от страна на Международната морска организация. Според тях ММО е напълно способна да регулира емисиите от корабоплаването.

EDDI
Според Международната морска камара приемането на Индекс за енергийно-ефективен дизайн (EDDI) от страна на ММО е изключително добро решение. Индексът, трябва да се прилага при строеж на нови плавателни съдове. Според Международната морска камара, няма да има корабособственици, които да строян нови съдове, без да спазват тези разпоредби. Ако все пак има такива, според ММК, то те ще бъдат „безотговорни”.

Пиратство
По време на заседанието, бордът представи проблемите с пиратството и кризата в Индийския океан. От началото на отвличанията, преди три години, повече от 3,000 моряци са били пленени.
Според Международната морска камара, всяка възможност за противопоставяне срещу пиратството, трябва да бъде използвана. Според организацията контролът над Индийския океан е изпуснат от международната общност, а в момента само криминални банди имат влияние, въпреки отдадеността на международната флота, бореща се срещу тях.

maritime.port.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Морско училище отново се доказва като флагман в образованието

Морско училище отново се доказва като флагман в образованието и това се вижда ясно от направеното тук. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който днес