Мениджър от Maersk посети Пристанище Бургас

Съществуват възможности за обслужване на гръцки контейнери на бургаското пристанище.

Анне Одгаард Грйонберг, генерален мениджър от централния офис на контейнерния превозвач Maersk Line посети  „Пристанище Бургас” ЕАД, съобщиха от порта.

Във връзка с откритата редовна контейнерна линия през пристанището от юни тази година и преминалите 3 кораба с контейнери на Maersk, Грйонберг, отговаряща за клъстера – България, Гърция и Кипър, на място се запозна с предимствата и възможностите на „Пристанище Бургас” ЕАД, което ще спомогне за развитие на сътрудничеството между двете страни.

Благоприятното географско разположение на пристанището (в близост до Босфора) и дълбоководни кейови места до 15.50 м, може да доведе до превръщането му в лидер в контейнерния превоз, като основна дестинация за Черноморския регион.

maritime.port.bg – Пристанища

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,