Местят Морска администрация във Варна

morska-administraciya

Министърът на транспорта Данаил Папазов е решен да премести агенцията „Морска администрация“ и изпълнителния й директор във Варна, но за целта е нужна подготовка. Това съобщи Папазов по време на парламентарния контрол, предаде Дневник.

Оперативното звено ще е във Варна, но то няма да се бърка в работата на звената в Бургас, Лом и Русе, каза министърът. Малко звено в София ще координираща връзката с министерството по международните проекти.

Той изказа убеденост, че е важно да се делегират функции на администрациите на място и да се повиши качеството на услугите, а не просто да се местят хора от един град в друг.

По думите му децентрализацията на функциите се осъществява последователно и в момента.  От началото на септември работното място на заместник изпълнителния директор е в Русе, а от октомври удостоверенията за експлоатационна годност на пристанищата и контролът върху това са  съсредоточени в териториалните дирекции на агенцията.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост