Моряк от задържаните в Гърция е получил инфаркт

Един от задържаните моряци в Гърция, който имал сърдечни проблеми, преди дни е получил инфаркт, съобщават роднини на задържаните, цитирани от в-к „Черно море“. Човекът бил настанен в болнично заведение и станало ясно, че се нуждае от операция. Такава обаче не може да се извърши в южната ни съседка, защото няма кой да я плати, а морякът е осигуряван здравно само у нас. В момента гръцкият съд обсъждал варианта човекът да бъде изпратен в българска болница, за да се лекува.

„Проблемът е много сериозен, животозастрашаващ е. Същото може да се случи с всеки един от близките ни там, а разрешение на проблема още няма“, тревожат се роднините.

Междувременно стана ясно, че варненци не са дали нито лев за задържаните в Гърция нашенци, въпреки че вече от 2 седмици има открити дарителски сметки. Те си стояли все така празни и вече се обмисляли варианти да бъдат разгласени и в южната ни съседка.

„Ще се надяваме на помощ от наши сънародници там“, коментират от семействата на задържаните.

Те призовават всеки, който има възможност, да отдели макар и минимална сума за подпомагане на сънародниците ни в Гърция. Сметките са открити в Пощенска банка на името на Христо Недялко Петров – единствения от моряците, който не е пуснат под гаранция, а все още е в затвора. Варненци могат да превеждат средства по следните сметки:

SWIFT: BPBIBGSF

IBAN: BG61BPBI79454064975901 – BGN

IBAN: BG08BPBI79454164975901 – USD

IBAN: BG43BPBI79454464975901 – EUR

maritime.port.bg – България

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на