Моряците не са наясно с новите си “права” по Морската трудова конвенция

morska-trudova-konvenciyaМоряците все още се чувстват недостатъчно информира за новите си “права”, въпреки че остават едва четири месеца до влизането в сила на Морската трудова конвенция. Това сочат данните на последното проучване, направено от Deutsche Seemannsmision.

95% от анкетираните са заявили, че е необходимо подобряването на условията по договорите. Огромна част от участвалите в допитването са заявили, че се чувстват недостатъчно информирани за Морската трудова конвенция и по-точно – как тя ще въведе минимални стандарти за работа и живот на борда.

Въпреки това изследването потвърждава необходимостта от конвенцията, тъй като почти 100% от анкетираните заявяват, че не са доволни от условията, в който работят и живеят на море.

Още за Морската трудова конвенция

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на