МТИТС има готовност да поеме логистиката на „Южен поток“

южен-поток

Министерството на транспорта  има готовност да поеме логистичните схеми на товарите и доставките за съоръженията по „Южен поток“. Това каза министърът на транспорта Данаил Папазов по време на Кръгла маса, посветена на развитието на проекта „Южен поток“.

Форумът е част от поредица конференции в страните по трасето на газопровода.

Министър Данаил Папазов заяви, че „Южен поток“ е важен инфраструктурен проект като всички, които преминават през България. По думите му се предвижда да се изготви специална логистична схема на пристанищата Варна и Бургас за обработка и складиране на всички материали за сглобяването на газопровода.

Този проект предоставя възможност на „БДЖ – Товарни превози“ да предложи комплексни услуги за доставките на товарите по суша“, каза още министър Папазов.

При одобрение от компанията „Южен поток“ в кратки срокове ще се подготви схема от влакове, които да доставят по специално трасе тръбите за газопровода, допълни още той.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция