Мъж загина на Пристанище Варна – Запад

Млад мъж на 34 г. е загинал при трудов инцидент днес около 15,28 часа, съобщи Petel.bg.

Наемникът си вършел задълженията, но е паднал от борда на кораба, на който работел. Човекът се приземил в халето и починал на място.

Мъжът е служител на пристанището. По времето на инцидента работел по разтоварването на кораб, натоварен с контейнери. Те са били подредени поне на 2-3 нива на борда на плавателния съд. Макар и млад, на мъжа не му е липсвал опит в работата. Трудовият му стаж на пристанището е 10-годишен. Той е работил като крановик, информира още Petel.bg.

При инцидента е подавал сигнал на краниста. При обслужване на най-горния ред с контейнери необяснимо за всички е как младият мъж се е подхлъзнал и паднал в празния хамбар.

Шефът на инспекцията по труда Иван Иванов не беше запознат с подробности по инцидента. В късния следобед, потърсен за коментар и повече подробности, той пътуваше към пристанището и заяви, че с повече информация ще разполага едва утре.
maritime.port.bg – Катастрофи

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,