Мъж падна от борда на ферибот, спасиха го след час

Screen Shot 2013-09-29 at 5.42.24 PM

Мъж е паднал от борда на ферибот ASK. Инцидентът е станал преди дни в Шведски води. Известно е, че бедстващият е бил облечен само с тениска, когато пада във водите.

Бреговата охрана на Швеция е изпратила спасителен катер HARRO KOEPKE към мястото. Към района са се отправили немски полицейски катер и датски патрулен съд.

Един час след подаване на сигнал за бедствие от ферибота, мъжът е бил открит от холандския кораб LAMMY. Последният кораб е подал информация за местоположението му на летящия към района спасителен хеликоптер от Дания.

Бедстващият е бил изтеглен на борда на летателната машина. Естонецът е бил в съзнание, но с хипотермия. Отведен е към Борнхолм за лечение. В момента се води разследване за установяване причините за инцидента. Компанията-оператор на ферибота не изнесе информация дали мъжът е бил член на екипажа или пасажер.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Силна конкуренция, слаба реколта и COVID-19: причините за спада на товарооборота в Пристанище Варна

Силният конкурентен натиск от частните пристанища, слабата зърнена реколта и пандемията от COVID-19 са сред причините за намаляване товарооборота на държавния пристанищен оператор