Неутрализираха терористична атака в Пристанище Варна
 (видео)

[youtube width=“540″ height=“320″]Vh01FYB65Eg[/youtube]
uchenie-pristanishtaТерористи отвлякоха днес танкер и го насочиха към основите на Аспаруховия мост във Варна.
Това обаче бе част от сценария на поредното учение за проверка синхрона между различните служби, при терористични заплахи.

Учението, което се провежда в черноморските ни пристанища от вчера, е първото национално. “За щастие не сме имали подобна ситуация, свързана с терористична заплаха и се надяваме така да бъде”, коментира след учението кап.  I ранг Камен Кукуров от Военноморски сили.

Сценарият бе разигран пред Аспаруховия мост, а в ролята на отвлечен от терористи кораб бе отредена на катер “Варна” на ИА “Морска администрация”.

Екипажът на кораба забеляза въоръжени лица, които се отправят към мостика, подадоха сигнал и изчакаха пристигането на силите. Минути по-късно на сигнала се отзова катер на Гранична полиция, а специални части обезвредиха нападателите.

Екшънът приключи и с преследване на нарушители в канала, свързващ Черно море с Варненското езеро. Отработени бяха и реакции при заплахи свързани с взривни вещества на възлови точки в портовете, както и борба с нефтени разливи.

Фото: Р. Сарандев

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Морско училище отново се доказва като флагман в образованието

Морско училище отново се доказва като флагман в образованието и това се вижда ясно от направеното тук. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който днес