Нова Зеландия се включва в борбата срещу пиратството

080730-N-8539M-160
Кралските военноморски сили на Нова Зеландия се включват в борбата срещу пиратството, съобщиха от пресслужбата на флота.

ВМС на страната са подписали договор с НАТО, според който фрегатата HMNZS TE MANA (на снимката в близък план) влиза в състава на операцията „Океански щит”.

Генералния секретар на Алианса Фог Расмусен заяви, че присъединяването на Нова Зеландия ще спомогне в борбата срещу пиратството във водите край Африканския рог.

Военният министър на Нова Зеландия Джонатан Колеман коментира, че присъединяването на кораби от флота ще допринесе за развитие потенциала и подготовката на силите от ВМС на страната.

Нова Зеландия е втората партньорска страна на НАТО, след Украйна, която заяви участие в антипиратската мисия „Океански щит”.

Maritime.bg – Свят

 

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на