Новият шеф на ИАРА се срещна с браншовите организации

Изпълнителният директор на ИАРА Пламен Захариев се срещна с представители на браншовите организации от сектор “Рибарство” и трите официално признати Местни инициативни рибарски групи по ОП “Рибарство”.

Участие в срещата взеха председателят на Национално ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България” г-н Иван Петков, главният секретар г-н Григор Гогов, управителят на Сокол “БЛРС” г-н Борислав Бечев; изпълнителният директор на Асоциацията на производителите на рибни продукти “БГ Фиш”, д-р Йордан Господинов и членовете на УС на организацията Петър Василев и Николай Павлов;  Димитър Димитров,  юрист на Риболовната браншова организация “Черноморски изгрев”; Николай Димов – член на УС на Национална асоциация на рибопроизводителите, Нелко Йорданов – управител на Местна инициативна рибарска група /МИРГ/ Шабла – Каварна – Балчик; Евелина Иванова – управител на Местна инициативна рибарска група /МИРГ/ Тутракан – Сливо поле – Главиница и Неби Кехая – управител на Местна инициативна рибарска група /МИРГ/ Девин – Доспат – Батак.

Срещата беше опознавателна, като бяха обсъдени въпроси относно дейността и сътрудничеството между организациите и ИАРА.
“Искам и се надявам, заедно да работим по основните проблеми в рибарството и да си сътрудничим в дейността, тъй като заедно можем да постигнем повече”, заяви г-н Пламен Захариев при откриване на срещата. Той подчерта че пред ИАРА стои активна работа по промените в Закона за рибарството и аквакултурите, както и по Оперативна програма “Рибарство”.

По време на срещата бяха дискутирани предложения за промени в Закона за рибарството и аквакултурите, чието обществено обсъждане върви в момента, както и проблемите пред бенефициентите за кандидатстване по ОП “Рибарство”.  Изпълнителният директор на ИАРА г-н Пламен Захариев заяви, че предстои преструктуриране на дейността в Дирекция “Европейски фонд за рибарство” с цел ускоряване на работата по ОП “Рибарство” и облекчаване условията и достъпа на бенефициентите до програмата.

Всеобщото мнение на участниците в срещата бе, че сектора не трябва да се неглижира от страна на институциите, както е било през последните години, а активно да си сътрудничат, тъй като има потенциал за развитие.

Беше договорено да се провеждат редовни срещи между представителите от сектор “Рибарство” и ИАРА, за да се предприемат реални действия и решават конкретни и неотложни проблеми в бранша.

maritime.port.bg – Рибарство

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на