Новосибирски кораб-църква ще посети 30 селски области в Русия

Кораб с лекари и свещеници на борда ще се отправи на пътешествие в средата на август т.г..

Вече е определена датата за изпращането на благотворителния кораб-църква „Андрей Първозвани”. Тази година корабът ще потегли на 15 август. Обиколката ще бъде посветена на „66-годишнината от победата във Великата отечествена война и на други дни на войнската слава на Русия”.

Целта на тази кампания е да помогне на хората в отдалечените села, тъй като те невинаги могат да получат достатъчно помощ – социална, медицинска, а също така и духовна.

В хода на работата на кораба-църква ще се проведат срещи на участниците в акцията с жителите на повече от 30 отдалечени села (в Новосибирска област и околностите), съобщи „Комсомольская правда“, цитиран от Евангелски вестник.

За жителите на селските райони ще бъде организиран прием от лекари и функционална диагностика, по-специално ултразвук и ЕКГ. Също така всички ще могат да се възползват от услугите на свещенослужителите – да вземат участие в тайнствата кръщение, причастие, изповед и т.н. Освен това ще бъде предоставена безвъзмездна финансова помощ на жителите с ниски доходи в районите.

maritime.port.bg – Свят / Любопитно

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва