Ново признание за дестинацията „КРУИЗИ ЧЕРНО МОРЕ” и пристанище Бургас

port-burgas„Пристанище Бургас” ЕАД  получи официално писмо-покана от основните участници в  Меморандума  за създаване на дестинацията „Круизи Черно Море” /“CRUISE BLACK SEA” ASSOCIATION – CBSA/. След финала на преговорите с големите американски круизни компании, е стигнато до решение, че най-доброто място за регистрация на Асоциация е в България – конкретно в Бургас.

 Най-големият черноморски круизен порт Одеса, най-голямата световна круизна компания  Роял карибиеан и  водещата  корабна агенция  Инфлот Уърлд Уайд гласуват доверие на Бургас с цел дългосрочно изпълнение на поставените високи цели. За организационно-функционалното структуриране и дейност на бъдещата Асоциация се предлага да бъде използван утвърдения модел на сдружението на пристанищата и компаниите от карибския басейн –  FCCA ( Florida Caribbean Cruise Association).

За изключителната ефективност от дейността на държавния порт  в направлението „Привличане на круизния бизнес в Бургас и Несебър” са съгласувани, рекордните за цялата му история, 58 корабни посещения през сезон 2013 година със заявени 27 700 пасажери.

 В предложения проект за Генерален план за действие особенно място заема координирани съвместни дейности по обособяването и реализиране на нови Черноморски круизи, изпълнявани от компаниите, членове на асоциацията.

Maritime.bg – Пристанища

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на