Норвежки кораб ще търси нефт и газ във водите ни

Screen Shot 2013-10-31 at 10.30.37 AM

Правителството разреши плаващият под норвежки флаг научно-изследователски кораб „Princess” да извърши изследвания в Черно море в площта „Блок 1-21 Хан Аспарух“ и да пребивава в периода 1 ноември – 15 декември т. г. в пристанище Варна.

Програмата включва осъществяване на сеизмични, геофизични и хидрогеоложки изследвания във връзка с търсенето и проучването на възможностите за добив на нефт и природен газ от площта. Проучванията са в изпълнение на обществена поръчка, възложена от „ОМВ Офшор България ГмбХ – клон България“.

Изследванията се извършват изключително за мирни цели и за разширяване на познанията за морската среда и няма да създадат затруднения за упражняване суверенните права и юрисдикции. 

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост