Няма замърсяване след пожара на Atlantic Cartier, превозващ радиоактивни материали

Atlantic-Cartier-1108340 (1)Най-малко 20 тона радиоактивни материали е имало на борда на кораб ATLANTIC CARTIER, който горя в началото на месеца в пристанище Хамбург. Това съобщиха вчера разследващите.

На борда на кораба е имало и 9 тона уранов хексафлуорид. Освен това ATLANTIC CARTIER е превозвал и контейнери с муниции.

Инцидентът стана когато в пристанището е имало над 35000 души за откриването на църковния съвет. В порта е бил и президентът на страната.

Според изявление на местните власти – пожарната охрана е реагирала мигновено. Незабавно са били разтоварени контейнерите с опасни материали.

Днес полицията съобщи, че всички замервания доказват, че не е имало никакво радиоактивно изтичане и няма друг вид замърсяване.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Наградиха офицери от флота

За проявен висок професионализъм и постигнати отлични резултати при организирането и провеждането на ежегодното учение на НАТО “Cyber Coalition”, със заповед на министъра на

След повторната авария с тръбопровода: Емил Димитров проверява за укрита информация във Варна

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди на Басейнова дирекция „Черноморски район“ и на РИОСВ-Варна да извършат проверка и да му докладват имало ли е

Четирима се борят за две независими места в борда на Пристанище Варна

Снимка: Пристанище Варна Продължават конкурсите за избор на членове в ръководствата на държавните дружества от морската индустрия. Припомняме, че такива обяви транспортното