Обсъдиха възможността варненски фирми да работят за руската корабостроителна програма

Снимка: Иван Даскалов
Снимка: Иван Даскалов

Развитието на двустранните икономически отношения между България и Русия обсъдиха областният управител на Варненска област Данчо Симеонов и търговският представител на Руската федерация у нас Игор Илингин.

Двамата разговаряха за интереса на руски инвеститори към Варненски регион, особено след строителството на СОК „Камчия” от Московското правителство и възможността варненски фирми в областта на корабостроенето и кораборемонта да участват в руската корабостроителна програма.

Данчо Симеонов изложи пред своя гост перспективите за развитие на КРЗ „Флотски арсенал” за ремонт не само на военни, но и на търговски кораби.

„Само за 2010 г. във Варненска област са направени чуждестранни инвестиции в размер на над 1,35 милиарда лева, което е показателно за бизнес условията тук”, сподели Данчо Симеонов и още веднъж заяви желанието си да представи официално готовността на български фирми да работят самостоятелно или в съдружие с руски партньори в областта на кораборемонта за нуждите на Русия.

maritime.port.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на