Обсъдиха възможността варненски фирми да работят за руската корабостроителна програма

Снимка: Иван Даскалов
Снимка: Иван Даскалов

Развитието на двустранните икономически отношения между България и Русия обсъдиха областният управител на Варненска област Данчо Симеонов и търговският представител на Руската федерация у нас Игор Илингин.

Двамата разговаряха за интереса на руски инвеститори към Варненски регион, особено след строителството на СОК „Камчия” от Московското правителство и възможността варненски фирми в областта на корабостроенето и кораборемонта да участват в руската корабостроителна програма.

Данчо Симеонов изложи пред своя гост перспективите за развитие на КРЗ „Флотски арсенал” за ремонт не само на военни, но и на търговски кораби.

„Само за 2010 г. във Варненска област са направени чуждестранни инвестиции в размер на над 1,35 милиарда лева, което е показателно за бизнес условията тук”, сподели Данчо Симеонов и още веднъж заяви желанието си да представи официално готовността на български фирми да работят самостоятелно или в съдружие с руски партньори в областта на кораборемонта за нуждите на Русия.

maritime.port.bg – България

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със