Обсъждат значението на река Дунав за развитие на „зелени” транспортни политики

dunav-koraboplavane
Утре в сградата на Дирекция „Морска администрация – Русе“ ще се проведе Регионален семинар за ролята на Транс-европейския транспортен коридор 7 – река Дунав.

Целта на семинара е да се съберат мнения и предложения на всички целеви групи, които имат отношение към тематиката на проекта, предимно по отношение значението на река Дунав за развитие на „зелени” транспортни политики и стратегии в Югоизточна Европа.

Срещата на заинтересованите страни по проект GIFT ще създаде широк дискусионен форум, който ще спомогне за формулирането на ясни, ефективни и базирани на експертни мнения предложения, отнасящи се до българския участък на р. Дунав и включването на речния траспорт и пристанища в интермодалните логистични транспортни вериги в региона.

Maritime.bg – България / Дунав

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на