Обсъждат устойчивото управление на рибните ресурси в Черно море

kater-iara-varna
Експерти от шестте граничещи държави на Черно море ще обсъдят устойчивото управление на рибните ресурси в Черно море.
Срещата ще се проведе утре във Варна.

Тя се организира от Генералната комисия по рибарство за Средиземно море към Организацията по прехрана и земеделие на ООН. Комисията е регионална организация за управление на рибарството в Средиземно и Черно море и в нея членуват 23 държави, заедно с ЕС.

Във Варна ще пристигнат и представители на ЕС, Черноморската комисия и ФАО.  По време на срещата ще бъде направен преглед на текущата ситуация в сектор рибарство и аквакултури, като ще се разискват различните подходи, които по най-ефективен начин биха могли да отбележат предизвикателствата в региона.

Работната група ще обсъди и резултатите от провелия се на 22 и 23 април 2013 г. във Варна семинар по събиране на данни за риболова в Черно море.

Maritime.bg – Рибарство

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на