Община Бургас търси по-малък пътнически съд за остров Света Анастасия

16947Община Бургас ще иска разрешение от програма „Регионално развитие” да намали параметрите на кораба за превоз на пътници до остров Света Анастасия по проекта й за превръщането му в туристическа атракция.

Това съобщи кметът Димитър Николов за изданието „Твоят ден”, след като за втори път се провали конкурсът за доставчик на катамаран. Изискването на кметството бе за доставка на двукорпусен кораб тип комета на цена до 800 хил. лв. без ДДС с дължина 18 м., широчина 7 м. и 30 тона тегло.

Вчера трябваше да бъдат отворени офертите, но се оказа, че отново никой не е подал заявка и обществената поръчка бе прекратена. Според корабни специалисти плавателните съдове с такава големина излизали по-скъпо. 7 фирми закупили тръжната документация, но няма оферта.

„При това положение ще искаме да ни разрешат конкурс за по-малък плавателен съд”, обясни градоначалникът. Ако това стане и при третия търг се намери кандидат, има надежда още това лято катамаранът да тръгне до острова.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на