Петима осъдени за засядането на Costa Concordia

01costaconcordiaizteglyane

Четирима членове на екипажа на COSTA CONCORDIA и един представител на компанията бяха осъдени, заради трагедията, която се разигра в началото на миналата година.

Тогава 32 души намериха смъртта си. Все още само капитанът – Франческо Скетино, не е получил присъда.

Осъдените са получили присъди между 18 и 34 месеца. Те са леки, предвид сериозните обвинения, но са такива защото обвиняемите са признали своята вина, предаде Ройтерс.

На мъжете бяха повдигнати обвинения за небрежност на работното място, която е станала причина за гибелта на много хора. Според юридически източници на агенцията никой от осъдените няма да лежи ефективно присъдата си.

Вероятно месеците ще бъдат заменени с общественополезен труд или присъдите ще бъдат условни. „Това е наистина разочароващо“, така описа случилото се Даниеле Боциолини, адвокат на семействата на загиналите. „Какво трябва да отговоря сега на тях?“, пита мъжът и добавя: „Скетино остана единствен обвиняем, но мисля, че не само той е виновен“, каза адвокатът цитиран от телевизия SkyTV24.

Всичко за инцидента с лайнера COSTA CONCORDIA в Maritime.bg

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Морски организации настояват за включване на синята икономика в Плана за възстановяване

За включване на синята икономика в Националния план за възстановяване и устойчивост на България настояват в писмо до президента Румен Радев Българска морска камара Морски