Петър Киров е новият зам.-министър на транспорта

petar-kirov

Петър Киров – досегашен зам.-изпълнителен директор на ИА „Морска администрация“ , бе назначен вчера за зам.-министър на транспорта в екипа на Данаил Папазов. 

Последният проект, по който Киров е работил е мултимодална платформа „Адриатическо море – река Дунав – Черно море“, която има за цел да подобри връзките на Балканския полуостров в направлението изток -запад.

За вероятни претенденти за другите зам.-министри се спрягат имената на Християн Кръстев и София Касидова.

Maritime.bg припомня, че в края на март т.г. няколко неправителствени организации от сектора се обявиха против предложените промени за изменение на Закона за пристанищата. Тогава в пространството се прокрадна тезата, че интерес от една от поправките има именно Петър Киров. Една от скандалните корекции целеше за шефския пост в Морска администрация да може да бъде назначаван всеки, при отпадане на изискването това да бъде капитан далечно плаване.

Петър Володиев Киров е роден на 21.11.1977 г. Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски“. Целият му трудов стаж е преминал на различни длъжности в Изпълнителна агенция „Морска администрация“, като от септември 2008 г. е неин заместник-изпълнителен директор.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на