Пет фирми в борба за корекция на акватория в Пристанище Варна – Запад

port-varna-west-2

Пет фирми се борят за спечелване на обявена от Пристанище Варна обществена поръчка.

Става дума за корекция на акваторията при 0 к.м. във Варна – Запад. Т.нар. корекция ще засегне около 20 000 кв. м. от дъното.

Целта е корабното място да стане използваемо. От няколко години се работи по проект за поставяне на плаващо съоръжение, посредством което ще се извършва претоварна дейност на танкери.

Преди няколко дни бяха отворени офертите на участниците в заседателната зала на Пристанище Варна, предаде репортер на Maritime.bg.

За спечелване на поръчката се борят фирмите „Аква” ДЗЗД, в която влизат „Хидрострой” АД (Варна) и „Промишлено строителство холдинг” АД (София), „Девня трейд” ООД (Девня), „Благстрой” ЕООД (Силистра), „Строителен и технически флот” АД (Варна) и „Хидроремонт ИГ” ООД (Варна).

Предстои до няколко седмици последователно да бъде приключена процедурата по ЗОП и да бъде избран изпълнител.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на