Пирати запалиха кораб край Кения

Пирати запалиха кораб “Pacific Express”, след като не успяха да поемат контрол над него.

Според IMB, цитирано от системата за морско съдържание MaritimeHub.net, пиратите са атакували кораба на около 300 морски мили източно от Момбаса, Кения.

Моряците от “Pacific Express” са успели навреме да се скрият в специално защитено помещение, откъдето са сигнализирали за нападението. Пиратите подпалили кораба за да изведат моряците от помещението.

Антипиратският флагман на НАТО „Андреа Дория” е бил изпратен в района. Според ВМС на Италия, пиратите са избягали с две бързоходни лодки, когато видяли „Андреа Дория”.

Екип на НАТО евакуира 26 моряци от борда на „Pacific Express”. Капитанът на кораба е украинец, а останалите 25 моряци са филипинци. Моряците са транспортирани до Момбаса.

Корабът е извършвал преход към Момбаса, допълва IMB.

Към момента няма информация за състоянието на „Pacific Express”.

maritime.port.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,