Порт Бургас: 22 кораба за тази седмица

Пристанище Бургас / Снимка: maritime.port.bg

Общо 22 кораба тази седмица ще ползват товаро-разтоварните услуги на Пристанище Бургас, съобщиха от порта.

В момента четири кораба се обработват, четири са на рейд и четиринадесет са в очакване. В рамките на 24 часа се очакват и три контейнеровоза – два на новия линеен оператор МAERSK и един на МSC, със заявени над 500 контейнерни движения.

В края на месец юли пристанището премина котата от обработени 2 млн.тона товари като и по този количествен показател подобри резултата от съответстващия период на предходната 2010 година.

Привличането на най-големия световен контейнерен оператор, добрата зърнена реколта, стабилният пазар на металите, реализацията на логистичните транспортни схеми на национални енергийни и жп проекти чрез пристанищните мощности, възстановеният транзит на товари от Република Македония са сред основните фактори за стабилното състояние на държавния пристанищен оператор, заявяват от там.

maritime.port.bg – Пристанища

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,