Посланикът на Испания посети ВВМУ

picture_042

Вчера посланикът на Испания у нас Хосе Луис Тапиа, заедно с почетния консул на кралството във Варна Христо Досев посетиха Висшето военноморско училище “Н. Й. Вапцаров”.

Те бяха придружени от командирите на втората постоянна военноморска група кораби на НАТО – контраадмирал Еугенио дел Рио и кап. II ранг Фернандо Бланко – командир на фрегата “Блаз де Лезо”. Корабът, заедно с група чуждестранни съдове участва в учението “Бриз 2013”.

Пред гостите бяха представени историята и традициите на ВВМУ, като основен център за подготовка на офицери за Военноморските сили, както и център раждащ специалисти с висше образование за гражданския флот.

Представени им бяха и възможностите на материално-техническата база на училището, като гостите изразиха своите добри впечатления от доброто развитие на ВВМУ.

Maritime.bg – Морско образование

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост