Потъна отвлечен от пирати кораб, четирима моряци са загинали

MV-ALBEDO

Кораб ALBETO, плаващ под флага на Малайзия, е потънал. Плавателният съд бе отвлечен от сомалийски пирати през 2010-а година. Досега ALBETO бе държан на котвена стоянка близо до бреговете на Сомалия.

Корабът е потънал заради тежка хидрометеорологична обстановка, съобщиха от EU NAVFOR. Кораб на европейските сили и патрулен самолет са приближили зоната за извършване на операция по търсене и спасяване на членове от екипажа.

Според непотвърдена информация поне четирима от членовете на екипажа, заедно със седем сомалийски пирати са намерили смъртта си при инцидента.

Изчезнали са още 13 души. ALBETO е имал 23-членен екипаж, когато е нападнат на 26 ноември 2010-а година, на около 900 nm от Могадишу.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост