По една заплата за съкратените от корабостроителницата в Бургас

burgaski-korabostroitelnici

Съкратените работници от бургаската корабостроителница ще получат по една работна заплата. Това е станало ясно на среща вчера, организирана от Павел Маринов, областен управител на Бургас. Там е присъствал и Деян Дянков, изпълнителен директор на корабостроителницата.  Страните се споразумяха новите собственици на фирмата незабавно да осигурят заплащане минимум в размер на една работна заплата на уволнените работници, за да могат семействата им да посрещнат новогодишните празници.

От името на новите собственици упълномощените техни представители заявиха, че вече са предприети необходимите правни действия за обявяване на фирмата в несъстоятелност, което ще гарантира пълно изплащане на всички дължими суми за заплати на уволнените работници и служители от специализирания гаранционен фонд на държавата при подобни случаи.

Те заявиха още, че въпреки изключително тежкото икономическо състояние на предприятието имат намерение още от март 2014 година да започнат действия за възстановяване на дейността на фирмата и възобновяване на основния и предмет на дейност, а именно корабостроенето, пише БургасНюз.

Участниците в срещата са се обединили за бърз и ефективен изход от кризата в Бургаски корабостроителници АД и за преодоляване на натрупаното напрежение сред уволнените работници и служители от фирмата. В работата на срещата участваха упълномощени представители на новите собственици на корабостроителницата, както и упълномощени представители на уволнените работници. Там бяха още кметът на Бургас Димитър Николов, заместник-областните управители Юсеин Мехмед, Евгени Врабчев, общинският омбудсман на Бургас Таньо Атанасов  и ръководителите на държавни структури от областта – Милен Димитров, директор на Областна дирекция на МВР – Бургас, Енчо Жеков,  директор на Регионално управление социално осигуряване – Бургас и Павлин Васков, директор на дирекция „Инспекция на труда” – Бургас.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Военноморският флаг на България ще намери своята проекция и в Южния океан

Военноморският флаг на Република България, развят за първи път от Дунавската флотилия, ще намери своята проекция и в Южния океан. Това каза началникът на отбраната адмирал