По-малко контейнери са обработени през миналата година в пристанищата Хамбург и Антверпен

port-rotterdamПристанището в Хамбруг отчита спад в обработените контейнери за миналата година в сравнение с 2011-а, съобщават от порта. С 1,7% е намалял броят на обработените единици.

Основната причина е сравнително по-малкият внос на Азия, се казва в доклад на пристанището. Въпреки данните от миналата година, през тази Пристанище Хамбург очаква увеличение, благодарение на повишеното търсене в Европа и раздвижване на задграничните пазари.

Освен Хамбург, спад в обработените контейнери отчита и порт Антверпен, където са обработени 8,64 млн. TEU. За Антверпен това е спад с 0,3%. Двете пристанища губят пазарен дял за сметка на порта в Ротердам, където контейнерният трафик остава непроменен през 2012г. или 11,9 млн. TEU.

Maritime.bg – Пристанища

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на