По-малко контейнери са обработени през миналата година в пристанищата Хамбург и Антверпен

port-rotterdamПристанището в Хамбруг отчита спад в обработените контейнери за миналата година в сравнение с 2011-а, съобщават от порта. С 1,7% е намалял броят на обработените единици.

Основната причина е сравнително по-малкият внос на Азия, се казва в доклад на пристанището. Въпреки данните от миналата година, през тази Пристанище Хамбург очаква увеличение, благодарение на повишеното търсене в Европа и раздвижване на задграничните пазари.

Освен Хамбург, спад в обработените контейнери отчита и порт Антверпен, където са обработени 8,64 млн. TEU. За Антверпен това е спад с 0,3%. Двете пристанища губят пазарен дял за сметка на порта в Ротердам, където контейнерният трафик остава непроменен през 2012г. или 11,9 млн. TEU.

Maritime.bg – Пристанища

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със