Празнуваха моряците от дивизион кораби със спомагателно назначение

image

На 12 юни 2014 г. с тържествен ритуал в Пункт за базиране Варна бе отбелязана 63-та годишнина от създаването на  Дивизион кораби със спомагателно назначение.

На тържеството присъстваха командирът на Военноморска база ВМС контраадмирал Митко Петев, началникът на Щаба на Военноморските сили капитан първи ранг Коста Андреев, заместник-командирът на Пункт за базиране Варна капитан първи ранг Камен Кукуров, бивши командири на формированието, ветерани – офицери и старшини,  служили в дивизиона.

По случай празника командирът на дивизиона капитан първи ранг Георги Георгиев награди с грамоти капитан-лейтенант Илия Стефанов Стойчев – началник на Школата за водолази, офицерски кандидат 1ви клас  Едуард Артюнов Мануков – старшина на щурманска бойна част на спасителен кораб „Протео”, матрос 3-ти клас  Ивайло Стоянов Иванов – водолаз на спасителен кораб „Протео”, както и екипажът на учебно-спомагателен кораб “Капитан първи ранг Димитър Добрев”.

Беше прочетена и заповед за повишаване в звание на капитан трети ранг Боян Добрев и назначаването му за командир на Аварийно- спасителния отряд.

Военните моряци бяха поздравени от контраадмирал Петев, капитан първи ранг Андреев, капитан първи ранг Кукуров и капитан първи ранг от запаса Енчо Енев.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Откриха изложба за годишнината на ВМС, наградиха победителите във флотската спартакиада (галерия)

На 5 август във Военноморския музей беше открита изложба „Творчество и пропаганда във флота в годините на студената война“ по случай 142-та годишнина от създаването на

Финансов експерт е предложеният за генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“

Финансов експерт е предложеният за нов генерален директор на ДП "Пристанищна инфраструктура". Роденият през 1981 г. Добромир Янев е завършил Икономическия техникум в Бургас, а

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили