Премиерът: Местим част от мощностите на Пристанище Варна – изток
 (видео)

DSC_9286Служебният премиер Марин Райков заяви днес, че част от мощностите на Пристанище Варна – изток ще бъдат преместени, предаде репортер на Maritime.bg.

Това стана ясно след продължила повече от час среща между него, министъра на транспорта, ръководството на пристанището и представители на портовите синдикални организации. Никакви подробности от разговорите не бяха изнесени. 

Решението е да бъде започнат проектът включващ изграждане на дълбоководен терминал на мястото на старото Старшинско училище. „По този начин ще решим един наболял за варненци въпрос свързан с отварянето на пристанището“, каза още Райков.

Освен това Райков се ангажира и със случая на к.д.п. Светлозар Собаджиев, който повече от 2 години лежи в панамския затвор “Ла Хоя”. „Ще направя всичко необходимо“, заяви Райков.

В отговор на въпрос на Maritime.bg министърът на транспорта Кристиан Кръстев заяви, че не е извършвана строителна дейност в района на 0 к.м. в Пристанище Варна – запад. Запитан какво се случва с проектите, които бяха широко афиширани за развитието на този район министърът пренасочи въпросите към изпълнителния директор на порта Данаил Папазов. Той от своя страна коментира, че проекта пред 0 к.м. да бъде разположено плаващо съоръжение, посредством което ще се извършва претоварна дейност се развива. „Работим по всички проекти“, заяви още Папазов.

[hana-flv-player
video=“http://www.maritime.bg/video/marin-rajkov.mp4″
width=“540″
height=“304″
description=“Корабите на BLACKSEAFOR във Варна“
clickurl=“http://www.maritime.bg/video/marin-rajkov.mp4″
clicktarget=“_blank“
player=“4″
autoplay=“false“
loop=“false“
autorewind=“false“
/]

Начална снимка: Р. Сарандев

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на