Пресбоутът на Регата Кор Кароли изгоря

Инспектор на ДМА - Варна снима корабчето за журналисти / © maritime.port.bg

При излизане от порта във Варна, при силен вятър е създадена ситуация за възникване на колизия с контейнеровоз.

Съдът отреден за репортери отразяващи старта на Регата Кор Кароли – Бавария Яхтс „изгоря“.  При излизане от порта във Варна, при силен вятър е създадена ситуация за колизия с контейнеровоз.

Това привлича вниманието на Трафик контрола. От там сигнализират в Дирекция Морска администрация – Варна за настъпилата ситуация и за възможно претоварване на корабчето.

След стартиране на ветроходното мероприятие и при влизане в порта, катер на ДМА – Варна извърши оглед на вода на пресбоута.

След приставане на „Морска гара“ инспектори на ДМА – Варна са проверили корабчето. Оказва се, че съдът за журналисти не е преминал преглед, за което има наложено административно наказание.

5 души над ограничението са били на борда на корабчето, съобщиха от ДМА – Варна.

maritime.port.bg – България

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,