Пресякоха терористичен удар срещу нефтени и газови терминали в Йемен

teroristi-more

Правителството на Йемен съобщи, че е бил разкрит план на терористичната организация Ал Кайда за атака срещу пристанищна инфраструктура в югоизточната провинция Хадрамут, след като САЩ и Великобритания призоваха своите граждани да напуснат страната.

Военни са предотвратили атака срещу петролния терминал Ал Дабах, където работят предимно чужденци, каза Раджеб Бади, съветник на министър председателя на Йемен – Мохамед Сален Басиндвах.

Освен това е била планирана поредица от нападения в пристанищния град Мукала в Хадрам и атака срещу инсталацията за природен газ в провинция Шабуах.

В операцията по неутрализиране на заплахата са се включили сили на САЩ. Вестник Washington Post съобщи, че самолет е поразил цел преди дни. На мястото са загинали 7 души от терористичната група, която щяла да нападне пристанищните съоръжения.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със