Пресякоха терористичен удар срещу нефтени и газови терминали в Йемен

teroristi-more

Правителството на Йемен съобщи, че е бил разкрит план на терористичната организация Ал Кайда за атака срещу пристанищна инфраструктура в югоизточната провинция Хадрамут, след като САЩ и Великобритания призоваха своите граждани да напуснат страната.

Военни са предотвратили атака срещу петролния терминал Ал Дабах, където работят предимно чужденци, каза Раджеб Бади, съветник на министър председателя на Йемен – Мохамед Сален Басиндвах.

Освен това е била планирана поредица от нападения в пристанищния град Мукала в Хадрам и атака срещу инсталацията за природен газ в провинция Шабуах.

В операцията по неутрализиране на заплахата са се включили сили на САЩ. Вестник Washington Post съобщи, че самолет е поразил цел преди дни. На мястото са загинали 7 души от терористичната група, която щяла да нападне пристанищните съоръжения.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Силна конкуренция, слаба реколта и COVID-19: причините за спада на товарооборота в Пристанище Варна

Силният конкурентен натиск от частните пристанища, слабата зърнена реколта и пандемията от COVID-19 са сред причините за намаляване товарооборота на държавния пристанищен оператор