Приключи работата по проект „Детско морско училище“

1Tabela6040_428072013Морски клуб «Приятели на морето» – Варна приключи работата си по проекта «Детско морско училище». В неговите рамки 40 варненски деца и младежи в риск поетапно, по уточнен график бяха обучени по морски спортове – обща морска подготовка; обучение по плуване и гмуркане; обучения по ветроходство и уинд сърф; начално водолазно обучение.

Дейностите, заложени в проекта са възможност за социална интеграция на непълнолетни с противообществени прояви и деца в неравностойно социално положение, чрез атрактивни занимания по морски спортове. Всички обучения се проведоха под ръководството на квалифицираните инструктори на клуба.

Проектът е 28 месеца от април 2011 до юли 2013 г. и се реализира по програма за развитие на деца и младежи „Дъга“ на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, финансово подкрепена от Фондация „Оук“, Швейцария и Фондация „Велукс“, Дания. На 27 юли на специално организирано тържество, на участниците в проекта бяха връчени сертификати за придобита правоспособност.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Морско училище отново се доказва като флагман в образованието

Морско училище отново се доказва като флагман в образованието и това се вижда ясно от направеното тук. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който днес