Приключи турското военноморско учение „Морски вълк“

turkish-navy
Плановите учения на Турските Военноморски сили с кодовото име „Морски вълк-2013“ приключиха с третия етап на маневрите в рамките на който се изпълниха различни тактически планове за усъвършенстването на координацията между отделните бойни единици.

Ученията бяха проследени от началника на генералния щаб  – армейски генерал Неждет Йозел, командващите отделните родове войски и командващия жандармерията от борда на флагмана „Кемал Реис“.

Генерал Йозел и командващите родовете войски проследиха учебния десант на морските котки на остров Яйънджък близо до военноморската база Аксаз.

Набелязаните на полигона на острова цели бяха унищожени с ракетен и картечен огън. След това морските пехотинци проведоха показна операция по спасяването на търговски кораб отвлечен от пирати. В рамките на маневрите бяха организирани и нощни учения с учебна стрелба на артилерийските батареи на фрегатите по набелязани цели.

Maritime.bg – ВМС / Свят

Последни новини

Последни новини

Морски организации настояват за включване на синята икономика в Плана за възстановяване

За включване на синята икономика в Националния план за възстановяване и устойчивост на България настояват в писмо до президента Румен Радев Българска морска камара Морски