Проверяват подготовката на регатата «Блек Сий Тол Шипс 2014»

vetrohod-kaliakra

През декември във Варна предстои инспекция на представители на организаторите на регата „Блек Сий Тол Шипс 2014” от STI (Sail Training International)-Морската тренировъчна организация.

Целта е да се запознаят с готовността на града ни за предстоящото домакинство. Представители на STI ще бъдат Робин Хургрьоне – председател на регатата, и Питър Нюъл – главен съдия. Те ще се запознаят с хода на подготовката, свързана със социалната, културната и спортна програма за екипажите.

Тя ще включва капитанска вечеря, вечеря за офицерите, парти за екипажите, парад на екипажите, организирани турнири по плажен футбол, плажен волейбол, плуване, гребане, дърпане на въже, посещение на забележителности в града, концерти на открити сцени и др. Гостите от STI ще проведат и редица срещи с представители на община Варна и пристанище Варна.

До момента корабите заявили участие за регатата са 18, като 8 от тях са от престижния клас А. Организаторите разчитат техният брой от четирите класа да надхвърли 40.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост