Продават кораб на Дойчев

Screen Shot 2013-10-07 at 12.09.19 PM

Кораб „Св. Георги“, зад който стои скандалният мениджър и корабособственик Дойчин Дойчев е обявен за публична продан.

Плавателният съд е изваден на тезгяха от съдебен изпълнител Делян Николов по искане на банка ДСК, предаде Стандарт.

Кандидат-купувачите могат да правят огледи и да подават оферти от 4 октомври в продължение на един месец. Началната цена на „Свети Георги“ е 920 000 лв.

Официално корабът се води собственост на „Старуей Ейджънси“, със седалище в Лондон. Официален представител пък е Николай Стоянов, който доскоро работеше във фронт-офиса на Дойчев в Бургас.

Плавателният съд е бил ипотекиран в полза на Банка ДСК през май тази година по догонор за кредит.

Компанията обаче е спряла да погасява вноските. Заради лоши кредити през август друг съдебен изпълнител извади за продан офисите на фирмата на Дойчин Дойчев „Борд Марин“.

Тогава на търг бяха разиграни и няколко апартамента на негови съдружници, с които са били гарантирани фирмените кредити. Сред разпродаваните жилища бе и това на майката на Дойчев.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на