Продават танкер заради дълг към Бургаски корабостроителници

turski-korab-targ
Частен съдебен изпълнител извади на публичен търг танкер „Анна“.
Плавателният съд е запориран, заради дълг на собственика му към „Бургаски корабостроителници“. Корабът, плаващ под кирибатски флаг, е предложен на публична продан от Тотко Колев, заради задълженията на собственика – „Ортак Денизджилик Санаи Ве Тиджарет” Лимитед Ширкети.

Първоначалната цена, от която кандидатите ще започнат наддаването е 521 625 лева. Търгът ще се проведе в средата на март месец.

В момента корабът се намира в „Бургаски корабостроителници”. Бил е извършен ремонт на танкера в предприятието, но собственикът му не се е издължил.

От кантората на частния съдебен изпълнител Тотко Колев коментираха, че състоянието на плавателния съд е отлично. Корабът е строен през 1972 година, плава под знамето на Кирибати, с пристанище на регистрация – Тарава. Дължината му е 69.25 м., ширина – 10.70 м и газене – 6.48 м.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост