Регата Кор Кароли Бавария Яхтс 2011

От 2009 г., организаторите на Международната ветроходна регата „Кор Кароли-Бавария яхтс” освен награди на призьорите във всички класове връчват и нaградата ”Синя лента” – за яхтата със сумарно най-добро време от всички етапи.

През 2009 г. пръв носител стана екипажът на Windwalker. Водената от шкипера Мирослав Станев 45-футова яхта проплава трите етапа за 7 часа, 9 минути и 49 секунди. Особено впечатляващо бе постижението на ветроходците от МК „Балчик” в етапа от Белия град до Варна – 1 час, 58 минути и 51 секунди.

През 2010 г., в Х юбилейно издание на регатата носител на приза e екипажът на „Петра“. Варненци останаха втори в крайното класиране след „Венид яхт“, но спечелиха „Синята лента“ с време 23 часа, 26 минути и 59 секунди срещу 23:29.49 за победителя в регатата.

2011? За пръв път от доста време Windwalker (Swan 45) и „Петра” (Bavaria 42 Mach) отново застават един срещу друг. В спора за наградата ще се включат сигурно и Evil Woman (Melges 32) и украинската „Маестро“ (X-43). Време е за залози ;)!!!

Audi навлиза и в българското ветроходство
Audi навлиза и в българското ветроходство като партньор в организирането на Международната регата „Кор Кароли-Бавария яхтс“ в средата на август. Световноизвестната марка автомобили е неразделна част от световния яхтинг, благодарение спонсорството на веригата състезания Audi MedCup.

У нас, представител на Audi ще награди победителите във всички класове на ІІ етап на регата „Кор Кароли-Бавария яхтс“ – Несебър-Балчик. Стартът на този етап е на 13 август вечерта, след нощно плаване се очаква първите яхти да пристигнат в Белия град сутринта на 14 август. По подобие на редица европейски ветроходни състезания, организаторите на регатата обявиха този етап като Audi Offshore Race, а победителите ще получат наградите си на парти в Балчик.

Единадесетото издание на Международната ветроходна регата „Кор Кароли-Бавария яхтс“ ще се състои от 11 до 15 август. Състезанието ще премине в три етапа: Варна – Несебър (старт на 12 август), споменатият Audi Offshore Race Несебър – Балчик (13 август) и Балчик – Варна (15 август). Закриването и награждаването на победителите ще бъде вечерта на 15 август на Морска гара Варна. По решение на Общинския съвет от 1993 г., християнският празник Успение Богородично е определен и за празник на града.

maritime.port.bg – Спорт / Ветроходство

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със