Регата „Купата на Добруджа“ ще се проведе за трети път

eforienord

Третото издание на Международната Регата „Купата на Добруджа“ за спортни ветроходни лодки, ще се проведе тази година в периода 12-15 септември в Ефорие Норд, като домакин ще бъде Пристанище Ефорие.

Регатата се организира на основата на асоциирането между Морски клуб Балчик и Клубул Наутик Ромън в партньорство с Щаба на Военноморските сили на Румъния, Окръжната дирекция за младежта и спорта в Констанца, Пристанище Ефорие, Община Балчик и Окръжен съвет Констанца.

Гонките ще се проведат в периода 13-15 септември във водите на Черно море в района на туристическо пристанище в Ефорие. Състезателните класове са „470“, „420“, „ Лазер Стандарт“, „Лазер Радиал“, „Лазер 4,7“, „Кадет“ и „Оптимист“.

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със