Ремонтират постамента на „Дръзки“

Screen Shot 2013-11-06 at 11.23.34 AM

Постаментът на историческия миноносец „Дръзки“, който е една от емблематичните атракции на варненската Морска градина и Военноморския музей, най-сетне ще бъде ремонтиран. Работата по укрепването на светинята на бойния ни флот вече е в ход и вероятно ще завърши в началото на следващата година. Стойността на реконструкцията е около 100 хил. лв., а парите са осигурени от военното министерство.

Постаментите, върху които е поставен корпусът на „Дръзки“, ще бъдат укрепени и увеличени, обясни директорът на Военноморския музей д-р Мариана Кръстева, предаде Петел.бг. Заедно с това те ще бъдат укрепени с пилоти, набити в дълбочина, за да се попречи на възможно свличане на ската, върху който е поставен корабът.

Проблемът с постаментите на „Дръзки“ е документиран за пръв път преди пет години. Оттогава неизменно се търсят пари за ремонта, но едва сега държавата, която по принцип има задължение да се погрижи за паметника на военната и морската ни история, намери необходимите средства.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост