„Рефил“ отново подпомага спортното ветроходство

В края на септември и почти на финала на активния спортен сезон в българското ветроходство в Созопол ще се проведе Националното отборно първенство на клас „Оптимист“. Домакин на проявата на 29 и 30 септември е Общински яхт клуб „Созопол“. Форматът на проявата включва 10 и повече отбора, които ще се срещнат в няколко серии по системата „всеки срещу всеки“, следвани от полуфинални и финални серии. Всеки клуб член на БФВ може да участва само с един отбор, включващ петима състезатели – 4 основни и 1 резервен. Главен съдия на първенството ще бъде Пламен Георгиев, а арбитри на вода (umpire) – Бистра Рачева, Искра Йовкова, проф. Камен Фильов и Румен Паунов.

По инициатива на домакините от ОЯК „Созопол“, одобрена от УС на БФВ, през последния ден ще се проведе допълнителна гонка, в която ще стартират всички заявени млади ветроходци. Класиралите се на първите три места ще получат предметни награди от домакините и от един от спонсорите на клуба – „РЕФИЛ“ ЕООД. Варненската фирма с основна дейност разделно събиране на опаковки от хартия и пластмаса, за пореден път подпомага спортното ветроходство у нас. В началото на сезона – Националната регата „3 март“, през август „РЕФИЛ“ финансира участието на младежки екипаж, съставен от състезатели в клас „470“ на Държавното първенство за „Петерсон“ във Варна. В началото на септември 2012 г. бе подписан договор за сътрудничество между „РЕФИЛ“ и ОЯК „Созопол“.

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Доставяме високоспециализирани средства за отстраняване на експлоатационни и аварийни замърсявания

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) е в процес на доставка на съоръжения за приемане на отпадъци – резултат от корабоплавателната дейност, както и на